10 Eylül 2014 Çarşamba

Yolculuk


Saat 6 uçağa giderken
Tampereye gitmenin en ucuz yolu Helsinki'ye bir uçak bileti almak ardından da kara yoluyla Tampere'ye geçmek. Uçak biletinizi de alırken iki seçeneğiniz var gidiş yada gidiş dönüş almak. Gidiş bileti 700 gidiş dönüş bileti 900 lira gibi bir fiyattı bizim aldığımız ara. Ancak gidiş dönüş alırken dönüşünüzü de hesaba katmalısınız. Biz gezerek dönüp Almanya üzerinden geldik Türkiye'ye gidiş dönüş alanlarsa gezip tekrar Finlandiya'ya dönüp o yoldan döndüler. İkisinin de kendice göre artı ve eksileri var bu sebepten iyi düşünülmesi gereken bir karar. Eşyalarla yolculuk yapmak zor oldu evet ama Almanyadaki dönüş kilosunun fazla olması ve yakın olması geri dönmek zorunda olmamak gibi etkenlerde gezinin daha ucuza gelmesi sebep oldu. Karar size kalmış.

Yola çıkarken şunu da unutmamak gerek ki valiziniz tartılıyor ve her ekstra kilo ciddi bir para demek ancak şimdiye kadar karşılaştığım hiç bir Türk hava yolu kabin bagajınızı tartmıyor ölçüleri uyduğu sürece ve sayısına da laf etmiyor.

Helsinki'de uçaktan indikten sonra ise hava alanından Tampere'ye otobüs kalkıyor onunla rahatça gidebilirsiniz ve tutorunuz da sizi otobüs durağından alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder