5 Ekim 2013 Cumartesi

Erasmus'a Gitmek için Gerekenler

Bugün okulda ilk Erasmus toplantımızı gerçekleştirdik staj koordinatörüyle ve Tamperedeki Teknoloji Üniversitesinin başvuru sürecinden bahsettik. Tahmin edersiniz ki her üniversitenin başvuru süreci farklı işliyor. Bizimki neyse ki zarfla gönderilcek hiç bir şey istemiyor yani tamamen online başvuru.

Online başvuruyu tek seferde yapmanız gerekiyor ve sizden soft copy olarak bir fotoğraf ve resmi transkript istiyor. (Ayrıca mimarlık öğrencilerinden bir de portfolyo istiyor.)
Ayrıca almayı planladığınız derslerin de bir listesini istiyor ki inanın bu hiç kolay değil. Özellikle bizim bölümde. Dersi veren hocayla görüşüp o dersi sayacağını kabul ettirip dersin outlinenını imzalatmalısınız ki rektörlüğe gittiğinde seçtiğiniz dersler onaylansın. Ancak bu aşamada sadece online başvuruda belirtip geçiyoruz.

Başvurumuz tamamlanınca bir  Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) alıp ona da istediğimiz dersleri yazıyor ve bölüm Erasmus koordinatörüne imzalatıyoruz. 3 orjinal kopya olarak. Sonra bu kağıtlar rektörlüğe gidiyor ve kabul edip etmemeyi bir de orada tartışıyorlar ki işte hocaların imzalarına bu yüzden ihtiyaç var.

En büyük sorunlardan biri de paranızın dönünce verilen yüzde 20lik kısmını kesin almak için en az 20 kredilik ders geçmiş olmanız en az 25-30 kredilik ders almanız gerekliliği ki bu Tampere'de 6-7 derse denk geliyor. Yani biraz fazla.

Son durum bu ve tüm bunları tamamladıktan sonra Kabul Mektubunuzun postayla gelmesini bekliyorsunuz. Tabi Erasmus toplantısında bütün bir dönemi birlikte geçireceğiniz insanları tanımanız ve heyecanlanmanız da cabası. 

-Pelin

1 yorum:

  1. Erdem bey merhaba,
    yilmazer.pelin@gmail.com
    Adresinden ulasabilirsiniz.

    YanıtlaSil