15 Ekim 2013 Salı

Ev Başvurusu

Sonunda ev başvuruları da bugün açıldı işte. Bizim şanssızlığımız bugünün bayramın ilk günü olması oldu. Bir işin düşse bankaya hiç şansın yok anlayacağın.
http://www.toas.fi/en/application-form adresinden başvuruyoruz. Başvururken dikkat edilmesi gereken benim karşılaştığım 3 sorun oldu. Birincisi euro hesap numarası istemesi. Haliyle bunun için önce bi euro hesabınız olması gerekiyor. İkincisi BIC numarası ki insan bu ne diye bakakalıyor önceden öğrenmek şart çünkü tek bir kere başvurabiliyor bir kişi. Son olarakta adres istemesi ve onu da yazarken 50 karakteri geçmemeniz gerekmesi. O kadar zor iş ki 50 karakterin altında adres yazmak. Bunu da hallettiniz mi tamam. Bir de 3 seçenek var ev için ki bunlar:
*Kendi odam
*En ucuz fiyat
*Şu kişiyle birlikte ortak apartman .......( Kişinin adı)

Ki o kişinin de sizin adınızı yazmış olması gerekiyor. Bu sebeple kafanızda böyle bir şey varsa mutlaka o kişiyle önceden konuşun derim. İşte ev başvurusunu da bu şekilde sonlandırdık.

Bir iş günü içinde gelecek olan cevabı beklemekteyiz.

Canımı sıkan diğer konu da şu oldu ki eğer gider de geri dönmeniz gerekirse sözleşmeyi iptal edemyeceğinizi söylüyor en azından kağıt üzerinde. Öyle bir durum oluşursa da neler olacağını göreceğiz sanırım.

-Pelin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder